Coğrafi Bilgi Sistemleri (QGIS)
Coğrafi Bilgi Sistemleri e-Sertifika Programının amacı, kamu ve özel kuruluşlara, karar verme sürecinde etkin olan coğrafi bilgi teknolojileri konusunda ve mekânsal veri yönetiminin temel ilkelerine, stratejilerine ve tekniklerine vakıf; analitik düşünme, sorun çözme ve karar verme yetenekleri ile donanmış elemanlar yetiştirmektir.
Program içeriğinde Coğrafi Bilgi Sistemlerine Giriş, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Açık Kaynak Kodlu Coğrafi Bilgi Sistemleri Yazılım Uygulamaları dersleri yer almaktadır. Coğrafi Bilgi Sistemlerine Giriş ve Coğrafi Bilgi Sistemleri dersleri kapsamında Coğrafi Bilgi Sistemlerine yönelik teorik bilgiler verilmektedir. Açık Kaynak Kodlu Coğrafi Bilgi Sistemleri Yazılım Uygulamaları (QGIS) dersi kapsamında ise Açık kaynak kodlu QGIS yazılımı kullanılarak temel CBS uygulamaları anlatılmaktadır. Programa kayıt olan öğrenciler CBS hakkında teorik eğitimin yanında, uygulamalı olarak; coğrafi konumlandırma, veritabanı tasarımı, konumsal ve konuma bağlı öznitelik verisi üretimi, projeksiyon sistemi ile ilgili uygulamalar, veri dönüşümleri, öznitelik ve konumsal sorgulamalar, vektör ve raster tabanlı CBS analizleri, yapılan uygulama sonuçların grafik, rapor, harita çıktısı ve 3 boyutlu sunumları hakkında bilgi sahibi olabilecektir.
Coğrafi Bilgi Sistemleri e-Sertifika Programı, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde yürütülen CBS projelerinde görev alan kişilerin CBS alanında yetiştirilmesi çalışmalarına yardımcı bir eğitim programı olarak düşünülebilir.
Bu e-sertifika programının uygulama kısmında QGIS yazılımı öğretilecek olup, eğitim süresince e-sertifika programının katılımcılarına ücretsiz olarak eğitim dokümanları, eğitimde kullanılacak uygulama verileri tarafımızca temin edilecektir.
Coğrafi Bilgi Sistemleri (QGIS) e-Sertifika programına kayıt yaptıran öğrenciler uzaktan öğretim yöntemine göre hazırlanmış Anadolum eKampüs Sistemi üzerinden erişilebilen PDF formatındaki ders kitaplarından ve internet ortamında verilen hizmetlerden yararlanarak sertifika sınavlarına hazırlanabileceklerdir.
Kayıt bedeli 550 TL’dir. Daha önceki sınavında başarısız olup tekrar sınava girecek adaylar için kayıt yenileme bedeli 250 TL'dir.
Kimler Katılabilir ?
Bu programı tamamlayan mezunlar; kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda, özellikle yerel yönetimlerin mekânsal veri üreten ve işleyen birimlerinde, ülkemizde çok sayıda kamu ve kurum kuruluşlarında oluşturulmaya başlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilirler.
Değerlendirme
Coğrafi Bilgi Sistemleri (QGIS) e-Sertifika Programındaki derslerden başarılı olmak için sınavda 100 tam puan üzerinden en az 50 puan almak gerekmektedir.
Coğrafi Bilgi Sistemleri (QGIS) e-Sertifika Programındaki üç dersin tümünden başarılı olan öğrenciler programa ait ''Sertifika'' almaya hak kazanacaklardır. Öğrenciler başarısız oldukları dersleri izleyen sertifika döneminde kayıt yenileme yaptırarak tamamlayabilecektir.
Sınavdan 15 gün sonra derslerdeki başarı durumunu gösteren ''Sınav Sonuç Belgesi'' internette yayınlanacaktır.
Sertifika
Coğrafi Bilgi Sistemleri (QGIS)
Diğer Programlar
Sağlık Kurumlarında İletişim e-Sertifika Programı Hipokrat'ın şu sözünden ilham alır: "Önce söz, sonra ila&cce...
Günümüz koşullarında rekabet ortamında ayakta kalabilmek için pazarlama konusunda yetenekli ve bilgili yöneticilere ihti...
Yönetim ve Organizasyon Programı kapsamında; yönetim ve organizasyon, genel işletme, iktisada giriş konularında güncel bilgiler akta...
Finansal bilgi sistemi ve envanter işlemlerinden, karın belirlenmesinde kullanılan temel yaklaşımlara, finansal tablolar ve analizi ile paranın zam...