Menu

İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

Anadolu Üniversitesi ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında  İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Anadolu Üniversitesi ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.

Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir.

 

 

Başvuru Tarihi ve Kayıt Bedeli

Başvuru işlemleri 03.02.2025 – 28.02.2025 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Kayıt bedeli 750 TL’dir.

Daha önceki dönemlerde başarısız olup tekrar sınava girecek adaylar için kayıt yenileme bedeli 500 TL'dir.

 

 

e-Öğrenme Hizmetleri

İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri  e-Sertifika programına kayıt yaptıran öğrenciler uzaktan öğretim yöntemine göre hazırlanmış PDF formatındaki ders kitaplarından ve internet ortamında verilen hizmetlerden yararlanarak sertifika sınavlarına hazırlanabileceklerdir.

Katılımcılar  10 Mart 2025 tarihinden itibaren e-Sertifika Programları Portalında kullanıcı adı ve parolalarını yazarak aşağıdaki adresten oturum açtıklarında tüm e-Öğrenme hizmetlerine ulaşabilirler.

 

e-Öğrenme Hizmetlerine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz: 

https://ekampus.anadolu.edu.tr/#

e-Kampüs portalında “e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi” bağlantısına tıkladıktan sonra T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi tanımlanarak “Sisteme Giriş Yap” düğmesine tıklanmalıdır. 

 

 

Sınav

Sınavda 40 soru sorulacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır.

 

 

Başarı Ölçütleri ve Tamamlama Belgesi 

Katılımcıların başarılı olabilmesi için sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan alması gerekmektedir. 50 ve üzeri puan alan katılımcılar “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi” almaya hak kazanacaktır.

Sınavdan 15 gün sonra adayların başarı durumunu gösteren “Sınav Sonuç Belgesi” internette yayınlanacaktır.

Sınav sonuçları ayrıca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bildirilecektir. İSG Hizmetlerini üstlenmek isteyen ve sınavı kazanan işveren veya işveren vekilleri İSG-KÂTİP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kendi kayıtlarını yapmaları halinde  iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebileceklerdir.

 

 

*Sertifikasını kaybeden ve tekrar basımını talep eden adaylar için sertifika basım ücreti 200 TL'dir.

Kimler Katılabilir ?

Sertifika programının temel hedef kitlesi halihazırda elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerindeki işveren veya işveren vekilleridir.

Ancak gelecekte bu konumda olabilecek kişiler de programa katılarak sertifika alabilecek ve daha sonra belirtilen kapsamdaki işyerlerinde işveren veya işveren vekili olma durumlarında işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebileceklerdir.

Ayrıca bu alana merak duyan 18 yaşından büyük herkes programımıza katılarak eğitim alabilir.

Değerlendirme

İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı 29.06.2015 tarih ve 29401 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin” Yönetmeliğe dayanmaktadır. Söz konusu Yönetmelikle; elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülebilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmektedir.

Anadolu Üniversitesince yürütülen bu sertifika programıyla, elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerindeki işveren veya işveren vekillerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunumuna ilişkin eğitim verilmesi ve bu eğitimin sertifikalandırılması amaçlanmaktadır. Böylece Yönetmelikteki amaç gerçekleşecek ve söz konusu işveren veya işveren vekilleri kendi işyerlerinde bu hizmetleri kendileri yürütebileceklerdir.

Örnek
Sertifika

Katılımcıların başarılı olabilmesi için sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan alması gerekmektedir. 

Diğer Programlar

Program Başlığı
Kurumsal İletişim
Kurumsal İletişim

Sertifika Programı, kurumsal anlamda ihtiyaç duyulacak temel iletişim becerilerini ve örgütsel davranışları kazandırmayı ama&ccedi...

Program Başlığı
Web'de Görsel Tasarım
Web'de Görsel Tasarım

Bu programda katılımcıların görsel Web tasarımı, Web’de grafik tasarımı ve görsel kültür konuları hakkında güncel bi...

Program Başlığı
İngilizce-I Sertifika Programı A1 Düzeyi
İngilizce-I Sertifika Programı A1 Düzeyi

Öğrenme Ortamları

İngilizce-I Sertifika Programında Cambridge Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi&r...

Program Başlığı
Arapça I
Arapça I

Bu program, katılımcılara öncelikle Arap alfabesini ve bu alfabeyle okumayı öğretmeyi; hem günlük hayatta selamlaşırken, kendil...