Menu

Arapça II

Bu program, katılımcılara günlük hayatta kullanacakları Arapça kelimeleri, kalıp ve cümleleri tanıtmayı ve dilbilgisi kurallarını vermeyi amaçlamaktadır. Program dilbilgisi bağlamında Arapçada üç harfli (sulâsî) illetli fiillerin çekimleri, artırılmış (mezîd) fiil çekimleri, ism-i fâil ve ism-i mefûl gibi sarf (morfoloji) konuları ile kâne ve benzerleri, inne ve benzerleri gibi nahiv (sentaks) konularını ele almaktadır. Katılımcılara, Arapçada lokanta ya da bir kafede sipariş verirken, alışveriş yaparken, yemek tarifi okurken, birini tebrik ederken, başsağlığı dilerken ya da adres sorarken, hobilerden bahsederken, evde, okulda veya kütüphanede karşısındakinden bir şey isterken veya bir açıklama yaparken, bir konuda bir şeyi yapmanın zor, kolay, mümkün veya imkânsız olduğunu ifade ederken kullanacakları basit cümleleri kurma becerisi kazandırmayı hedeflemektedir.

Arapça II  e-Sertifika programına kayıt yaptıran öğrenciler uzaktan öğretim yöntemine göre hazırlanmış Anadolum eKampüs Sistemi üzerinden erişilebilen PDF formatındaki ders kitaplarından ve internet ortamında verilen hizmetlerden yararlanarak sertifika sınavlarına hazırlanabileceklerdir.

Kayıt bedeli 550 TL’dir. Daha önceki sınavında başarısız olup tekrar sınava girecek adaylar için kayıt yenileme bedeli 250 TL'dir. 

Kimler Katılabilir ?

Arapça II Sertifika programı Arapçaya ilgi duyan ve öğrenmek isteyen herkese, İslami bilimler, tarih, uluslararası ilişkiler, edebiyat alanlarında öğrenci olan, araştırma yapan veya uzmanlaşmak isteyenlere yöneliktir.

Değerlendirme

Arapça II  e-Sertifika Programındaki dersten başarılı olmak için sınavda 100 tam puan üzerinden en az 50 puan almak gerekmektedir.

Arapça II  e-Sertifika Programındaki dersten başarılı olan öğrenciler programa ait ''Sertifika'' almaya hak kazanacaklardır. Öğrenciler başarısız oldukları dersten izleyen sertifika döneminde kayıt yenileme yaptırarak tamamlayabilecektir.

Örnek
Sertifika

Arapça II 

Diğer Programlar

Program Başlığı
Web Yönetim Sistemleri
Web Yönetim Sistemleri

Bu programda katılımcıların içerik yönetim sistemleri (content management systems), öğrenme yönetim sistemleri (learning mana...

PROTOKOLLÜ PROGRAM
Program Başlığı
Antrenör Temel Eğitimi
Antrenör Temel Eğitimi

Anadolu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 24 Şubat 2020 tarihinde Antrenör Temel Eğitiminin uygulanmasına ve gel...

Program Başlığı
Ekoturizm Uzmanlığı
Ekoturizm Uzmanlığı

Bu programda turizm, çevre ve ekoloji alanlarına ilgi duyanlara, turizm coğrafyasının yanı sıra ekoloji ve turizm bilgisinin verilerek doğa ...

Program Başlığı
Muhasebe ve Finans
Muhasebe ve Finans

Finansal bilgi sistemi ve envanter işlemlerinden, karın belirlenmesinde kullanılan temel yaklaşımlara, finansal tablolar ve analizi ile paranın zam...